voetbalzone

‘Heitinga heeft eerste gesprekken met Bundesliga-club al achter de rug’

Peter Nusselder02 jun 2014, 08:05
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2014, 08:05
Advertentie

Hoewel zijn salaris nog altijd een struikelblok kan blijken te zijn, begint het er steeds meer op te lijken dat John Heitinga komend seizoen voor Hertha BSC zal voetballen. De Nederlandse verdediger heeft naar verluidt al gesproken met de Bundesliga-club en praat deze week verder.

voetbalzone

Volgens BILD hebben Heitinga en Hertha de eerste gesprekken reeds achter de rug en vindt op korte termijn een nieuwe bijeenkomst plaats. De dertigjarige stopper, vier jaar geleden tijdens het WK nog basisspeler in het Nederlands elftal maar ditmaal door bondscoach Louis van Gaal buiten de Oranje-selectie gelaten, speelde de afgelopen maanden op huurbasis voor Fulham.

Die club leende Heitinga van Everton, waar de Nederlander tijdens de eerste seizoenshelft niet meer aan de bak kwam. In de Premier League verdiende hij echter wel ruim twee miljoen euro per jaar, een bedrag dat Heitinga in Berlijn niet zal ontvangen. Toch is de verdediger, voor wie ook interesse vanuit Engeland en Turkije bestaat, voornemens om naar de Bundesliga te gaan; daar acht hij de kans op een comeback in Oranje het grootst.

Bezig met laden …