voetbalzone

Heitinga heeft geen spijt van keuze: 'Ik wist dat het zwaar zou worden'

Bart Kruyt06 mrt 2014, 21:10
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2014, 21:10
Advertentie

John Heitinga zal zich in de aankomende weken nog maximaal moeten inspannen. De verdediger vecht niet alleen voor zijn laatste kans om met het Nederlands elftal mee te gaan naar het WK; met zijn werkgever strijdt hij tegen degradatie. Heitinga vertrok op 31 januari (deadline day) van Everton naar Fulham en die ploeg staat momenteel laatste in de Premier League.

voetbalzone

De coach die Heitinga haalde (René Meulensteen) is inmiddels ontslagen en vervangen door Felix Magath. Heitinga zegt echter nog geen spijt te hebben van zijn keuze voor Fulham: "Ik had een paar opties, maar Fulham was een goede keuze en het is nog steeds een goede keuze", zegt de mandekker tegen Sky Sports. "Felix heeft het goed gedaan bij zijn vorige ploegen. Hij is een coach die je hard laat werken en dat hebben we op het moment nodig."

"Het belangrijkste voor mij is speelminuten maken, met Fulham in de Premier League blijven en naar het WK gaan", vervolgt Heitinga. "Toen ik hier tekende wist ik dat het zwaar zou worden, maar we weten dat we in een situatie zitten waarin we overwinningen nodig hebben en hard voor elkaar moeten blijven werken." Fulham speelt zaterdagmiddag uit tegen Cardiff City, dat voorlaatste staat.

Bezig met laden …