voetbalzone

Heitinga op weg naar Bundesliga; miljoenensalaris nog wel probleem

Daniel Cabot Kerkdijk31 mei 2014, 08:20
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2014, 08:20
Advertentie

Johnny Heitinga speelde in de Eredivisie, de Primera División, de Premier League en lijkt in de komende voetbaljaargang in de Bundesliga te gaan spelen. De bijna transfervrije verdediger van Fulham werd afgelopen week al in Amsterdam gesignaleerd in het bijzijn van Hertha BSC-coach Jos Luhukay en volgens BILD is de belangstelling van de Berlijners ‘zeer concreet’.

voetbalzone

Heitinga, dertig jaar, maakte in januari de overstap van Everton naar Fulham, waar hij een contract voor een half jaar ondertekende. De centrale verdediger kon de degradatie van de Londenaren naar de Championship niet voorkomen en zodoende blijft zijn verblijf op Craven Cottage beperkt tot enkele maanden. De Bundesliga lijkt zijn volgende bestemming.

BILD maakt een belangrijke kanttekening: het salaris van Heitinga. In Engeland verdiende de Nederlander circa twee miljoen euro per annum. Daar kan en wil Hertha niet aan voldoen. Zelfs niet als de eventuele verkoop van Pierre-Michel Lasogga voor extra inkomsten zorgt. De aanvaller heeft een prijskaartje van negen miljoen euro gekregen.

Bezig met laden …