voetbalzone

Heitinga slachtoffert Klaassen en laat Bassey terugkeren in basiself

Paul Jeursen16 feb 2023, 16:33
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2023, 16:33
Advertentie

De opstelling van Ajax voor het Europa League-duel met 1. FC Union Berlin is bekend. In zijn eerste Europese wedstrijd als hoofdtrainer van Ajax voert John Heitinga twee wijzigingen door ten opzichte van het Eredivisie-duel met RKC Waalwijk (3-1 winst) van afgelopen zondag. Steven Bergwijn keert terug in de basis, waardoor Francisco Conceição naar de bank verhuist. Ook Calvin Bassey mag weer eens aan de aftrap verschijnen. Dit gaat, indirect, ten koste van Davy Klaassen.

Op de persconferentie van afgelopen woensdag liet Heitinga weten zich niet aan de tegenstander te willen aanpassen. De oefenmeester sloot echter ook niet uit wijzigingen in zijn basiself door te voeren om Ajax ‘in zijn kracht te laten spelen’. Heitinga kan in ieder geval weer beschikken over Bergwijn, die tegen RKC ontbrak vanwege klachten aan het bovenbeen. Jorge Sánchez ontbreekt wel, hij is niet fit genoeg. Ook de al langer geblesseerde Ahmetcan Kaplan is er niet bij.

Gerónimo Rulli maakt donderdagavond zijn Europese debuut voor Ajax. In het seizoen 2020/21 won hij met Villarreal de Europa League. Devyne Rensch bestrijkt de rechterkant van de verdediging, terwijl Owen Wijndal als linksback fungeert. In het centrum voert Heitinga een wijziging door. Jurriën Timber en Bassey vormen het centrale duo, waardoor Edson Álvarez naar het middenveld verhuist. De Mexicaan wordt in de Eredivisie de laatste weken ingezet als centrale verdediger, maar schuift nu dus door.

Álvarez vult de rol in van verdedigende middenvelder. Het middenrif wordt gecompleteerd door Kenneth Taylor en Steven Berghuis. Dit betekent dat Klaassen het kind van de rekening is en op de bank moet beginnen. Voorin kan Heitinga dus weer rekenen op Bergwijn, die vanaf zijn favoriete plek links voorin zal spelen. Dusan Tadic is de spits van dienst en Mohammed Kudus speelt vanaf rechts. Het duel in de Johan Cruijff ArenA vangt om 18.45 uur aan en is onder meer te zien bij Veronica.

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Berghuis, Álvarez, Taylor; Kudus, Tadic, Bergwijn.

Opstelling 1. FC Union Berlin: Rønnow; Doekhi, Knoche, Leite; Roussillon, Laïdouni, Khedira, Thorsby, Juranovic; Becker, Behrens.

Bezig met laden …