voetbalzone

Heitinga verlaat Everton op de valreep voor nummer voorlaatst

Erik van Dam31 jan 2014, 22:35
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2014, 22:35
Advertentie

John Heitinga heeft vrijdag op de valreep de overstap gemaakt van Everton naar Fulham. The Toffees laten weten dat de ervaren verdediger transfervrij weg is gegaan en dat hij zich gecommitteerd heeft aan de nummer voorlaatst van Engeland. Heitinga was deze maand dicht bij een transfer naar Galatasaray, maar werd in de wachtkamer gezet door de Turken en uiteindelijk definitief gepasseerd.

voetbalzone

Ook West Ham United was in de markt, maar die club ging al eerder van Heitinga’s lijstje af. Valencia werd eveneens genoemd, maar zonder resultaat. De laatste dagen werd de dertigjarige stopper uit Alphen aan den Rijn al sterk gelinkt aan Fulham en nu is zijn stap naar de Londenaren definitief. Op Craven Cottage treft hij drie landgenoten: trainer René Meulensteen, doelman Maarten Stekelenburg en middenvelder Chris David.

Bij de nummer negentien van Engeland wordt Heitinga de opvolger van Aaron Hughes, die the Cottagers eerder deze vrijdag verruilde voor Queens Park Rangers. Heitinga was vier seizoenen basisspeler bij Everton, maar deze voetbaljaargang kwam de 85-voudig international van het Nederlands elftal niet meer aan de bak.

Senderos
Tegenover de komst van Heitinga bij Fulham staat de aftocht van Philippe Senderos. De 28-jarige Zwitserse mandekker, die eerder jaren onder contract stond bij Arsenal, vervolgt zijn loopbaan in het shirt van Valencia. Zijn verbintenis in Londen zou in de zomer ten einde lopen, maar nu is hij vroegtijdig vertrokken naar Spanje.

Bezig met laden …