voetbalzone

Heizeldrama hield Del Piero weg bij Liverpool: 'Daarom kon ik daar niet heen'

Bart Kruyt11 okt 2012, 10:40
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2012, 10:40
Advertentie

Alessandro Del Piero speelde negentien jaar voor Juventus en leek zijn loopbaan in Turijn te gaan beëindigen. Het liep echter anders: Juve besloot om zijn aflopende contract niet te verlengen en daarom kwam er afgelopen zomer een einde aan de vruchtbare samenwerking. "Ik had nooit gedacht dat mijn periode bij Juve op deze manier zou eindigen, maar ik kijk met een voldaan gevoel terug op mijn tijd in Turijn en weet dat ik altijd alles voor de club heb gegeven", zei Del Piero.

/

De 37-jarige Alex speelde liefst 513 competitiewedstrijden voor Juventus en wist daarin meer dan tweehonderd keer te scoren. Hij koos ervoor om zijn loopbaan te vervolgen bij Sydney FC: "Mensen mogen daarvan zeggen wat ze willen, het maakt mij niet uit", zei Del Piero. "Ik kon naar Amerika, Brazilië, Thailand, Qatar, Spanje, China, Japan, Engeland... Maar ik zat niet achter het beste financiële voorstel aan en ik heb in mijn loopbaan al alle prijzen gewonnen die ik wilde winnen. Ik had gewoon het beste gevoel bij deze club."

Del Piero kon ook naar Liverpool, gaf hij toe: "Maar de onderhandelingen met Sydney FC bevonden zich al in een vergevorderd stadium en ik dacht aan het Heizeldrama", zei Del Piero. "Juventus en Liverpool hebben nu weer een goede relatie met elkaar, maar voor veel mensen is deze tragedie een niet uit te wissen herinnering. Daarom kon ik niet naar Liverpool." Bij het Heizeldrama kwamen 39 mensen, waaronder 32 Italianen, om het leven bij rellen voorafgaand aan het duel tussen Liverpool en Juventus.

Bezig met laden …