Hekkensluiter Hertha maakt er vijf tegen gevallen kampioen Wolfsburg

Bart Kruyt21 mrt 2010, 18:23
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2010, 18:23

Hertha BSC staat al wekenlang onderaan in de Duitse Bundesliga, maar weigert de handdoek in de ring te gooien. De hekkensluiter gaf zondag weer een teken van leven, door met ruime cijfers te winnen bij landskampioen VfL Wolfsburg: 1-5. Theofanis Gekas was de grote man bij Hertha met een hattrick; Gustavo Ramos deed het met twee treffers ook niet verkeerd.

/

Voor thuisploeg Wolfsburg was Grafite trefzeker, maar de fans van de regerend landskampioen hadden er nauwelijks waardering voor. Zij zagen hun ploeg een dramatische wedstrijd afwerken en na acht minuten stond Hertha al met 0-2 voor. Eerst opende Gekas na een goede combinatie met de Braziliaan Rafael de score, waarna Ramos twee minuten later de marge kon verdubbelen na een lange bal van achteruit.

De honger van de bezoekers uit de hoofdstad was na deze treffers nog niet gestild. Hertha bleef zoeken naar doelpunten en kreeg al een goede kans, voordat Gekas zijn tweede van de middag maakte. Tien minuten voor rust deed Grafite na een goede pass van Edin Dzeko wat terug, maar het voorkwam niet dat Wolfsburg onder een luid fluitconcert de kleedkamer opzocht voor de rust.

Na de verplichte onderbreking werd het er echter niet veel beter op. Uitblinker Cicero kreeg al een aardige kans voor Hertha, terwijl ook Levan Kobiashvili zich liet zien. Het was wachten op de vierde treffer en die viel na een uur spelen, toen Gekas zijn derde van de middag aantekende. Het slotakkoord was zes minuten voor tijd voor Ramos, die zijn directe tegenstander uitspeelde en de bal in de bovenhoek legde. Hertha doet nog mee in de strijd om handhaving en heeft nog zes punten minder dan SC Freiburg.