voetbalzone

Hekkensluiter Hertha moet voetbalbond boete van halve ton betalen

Matthijs van Laar24 mrt 2010, 17:11
Laatst bijgewerkt: 24 mrt 2010, 17:11
Advertentie

Hertha BSC is door de tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond zwaar gestraft voor de ongeregeldheden na afloop van het competitieduel met 1. FC Nürnberg. De thuisploeg verloor de cruciale wedstrijd tegen de mededegradatiekandidaat met 1-2, waarna boze fans het veld bestormden om hun onvrede over de prestaties van de spelers te uiten.

Spelers en trainers van Hertha moesten door de invasie van de supporters vluchten en dat kon de Duitse voetbalbond klaarblijkelijk alles behalve waarderen. De club dient een boete van 50.000 euro te betalen en mag slechts 25.000 tickets verkopen voor de thuiswedstrijd op 10 april tegen VfB Stuttgart. Daarmee blijft een groot deel van het aan 74.000 toeschouwers plaats biedende Olympiastadion dus leeg.

“Dat wij hebben besloten een deel van het stadion dicht te houden heeft niks te maken met het feit dat wij Wildwest-scènes accepteren”, zei een woordvoerder van de tuchtcommissie. “Wij hebben daartoe besloten omdat het om een geplande actie ging die de club had kunnen voorzien en kunnen vermijden.” Hertha heeft de straf geaccepteerd.

Bezig met laden …