voetbalzone

Hekkensluiter Swansea City gaat op zoek naar nieuwe manager

Daniel Cabot Kerkdijk20 dec 2017, 20:04
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2017, 20:04
Advertentie

Swansea City heeft met onmiddellijke ingang afscheid genomen van Paul Clement, zo meldt de Premier League-club woensdagavond via de officiële kanalen. Assistant-trainers Nigel Gibbs en Karl Halabi hebben de club eveneens verlaten. Swansea City laat weten in de komende 24 uur met meer nieuws over een nieuwe technische staf te komen.

Clement, 45 jaar, werd op 3 januari van dit jaar aangesteld als manager van Swansea City, als opvolger van Bob Bradley. De Engelsman was jarenlang de rechterhand van Carlo Ancelotti bij clubs als Real Madrid, Bayern München, Chelsea en Paris Saint-Germain geweest. Tussendoor stond hij bij Championship-club Derby County als opvolger van Steve McClaren voor het eerst op eigen benen. Ondanks een vijfde plaats en een achterstand van vijf punten op koploper Hull City, werd hij na ruim een half jaar toch ontslagen.

Clement slaagde er afgelopen seizoen in om Swansea City voor het hoogste niveau te behouden, mede dankzij vier zeges op de laatste vijf speeldagen. De vier zeges in zijn eerste zes duels leverden de Engelsman zelfs de Manager van de Maand-prijs op. Dit seizoen was echter geen onverdeeld succes, met slechts drie zeges en drie remises na achttien speeldagen.

Bezig met laden …