voetbalzone

Hekkensluiter van Championship zet ‘Drill-Diktator’ op straat

Gijs Freriks18 sep 2014, 18:47
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2014, 18:47
Advertentie

Felix Magath moet op zoek naar een nieuwe baan. De manager won slechts drie van de negentien wedstrijden bij Fulham en is donderdagavond ontslagen, zo maken the Cottagers via de officiële kanalen bekend. De club uit Londen, die momenteel onderaan staat in de Championship, heeft Kit Symons benoemd tot interim-trainer.

voetbalzone

De 61-jarige Magath nam het roer bij Fulham in februari over van de Nederlander René Meulensteen, maar slaagde er niet in om degradatie af te wenden. Dit seizoen verging het de Europa League-finalist van 2010 niet veel beter, want in zeven wedstrijden werd er slechts één punt behaald. “Dit is een trieste, maar noodzakelijke maatregel”, zegt eigenaar Shahid Khan.

“Ik doe wat ik denk dat goed voor de club is en zal dat ook altijd blijven doen. Ik bedank de supporters voor hun steun in deze moeilijke tijden en beloof dat er betere tijden aan gaan komen.” Magath, die in eigen land doorgaans Drill-Diktator wordt genoemd, was eerder werkzaam bij onder meer VfL Wolfsburg, Schalke 04 en Bayern München.

In beeld: 25 weetjes en uitspraken over de hardste trainer ter wereld

Bezig met laden …