voetbalzone

Held van Arsenal weken aan de kant: ‘Spijtig, hij is een geweldige spits’

Gijs Freriks01 jan 2014, 18:40
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2014, 18:40
Advertentie

Nicklas Bendtner was woensdag goud waard voor Arsenal door na 88 minuten als invaller de score te openen tegen Cardiff City (2-0 winst). De kans is echter groot dat de aanvaller de eerstkomende tijd zijn ploeg niet kan helpen. Tijdens het schot raakte de Deen namelijk geblesseerd aan zijn enkel. Arsène Wenger vreest de supersub een tijdje kwijt te zijn.

/

“Hij raakte jammer genoeg geblesseerd en het ziet ernaar uit dat dit geen kwestie van dagen, maar van weken is. Hij heeft een verstuikte enkel”, zei de manager na afloop. “Dat is spijtig voor ons, maar natuurlijk het meest voor Nicklas zelf. Hij is een speler die moeilijke periodes heeft gekend, daarom wilde ik hem vandaag de kans geven. Ik heb al eerder gezegd dat hij terug op het niveau is waar hij hoort te zijn. Als hij zo door blijft gaan, kan hij zichzelf in de basis spelen.”

Bendtner kwam tegen Cardiff in de ploeg voor Lukas Podolski. De Duitser startte doordat Olivier Giroud in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Newcastle United een enkelblessure opliep. Zomeraanwinst Yaya Sanogo is momenteel ook geblesseerd en Wenger moet dus puzzelen. “Maar dit betekent niet dat we nu direct de transfermarkt opgaan”, aldus Le Prof, die weet dat Bendtner over een aflopend contract beschikt. “Hij wil hier blijven en als hij zich daarop focust en zijn job blijft doen, dan is hij een geweldige spits.”

Bezig met laden …