voetbalzone

'Held van Oranje' keert terug naar Tsjechië

30 sep 2008, 21:03
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2008, 21:03
Advertentie
Marek Heinz keert terug naar zijn vaderland. De 31-jarige aanvaller, die onlangs in goed overleg zijn contract bij FC Nantes inleverde, heeft het wel gezien in het buitenland en tekende een contract bij het Tsjechische 1. FC Brno. De middenmoter hoefde geen transfersom te betalen voor de spits.

Heinz is een naam die men in Nederland niet snel zal vergeten. Hoewel hij niet op een vaste basisplaats kon rekenen was hij als 'twaalfde man' van de Tsjechen enorm belangrijk voor Oranje op het EK 2004. In het duel met Duitsland, waarin Tsjechië ervoor zorgde dat niet de Duitsers maar Nederland de kwartfinale van het EK bereikte, scoorde Heinz de belangrijke gelijkmaker.

Het sterke toernooi leverde de aanvaller een transfer naar het buitenland op, maar over de grenzen wist Heinz nooit op te vallen. Periodes bij Borussia Mönchengladbach, Galatasaray, Saint-Étienne en FC Nantes liepen allen uit op teleurstellingen, waardoor de aanvaller besloot om terug te keren naar Tsjechië. In zijn vaderland speelde Heinz eerder voor Sigma Olomouc en Baník Ostrava.
Bezig met laden …