voetbalzone

Heldenrol voor Dost: ‘Ik moet mezelf knijpen om te zien of ik droom’

Gijs Freriks14 feb 2015, 23:00
Laatst bijgewerkt: 14 feb 2015, 23:00
Advertentie

Bas Dost was zaterdag met vier doelpunten de absolute Mann des Tages in de wedstrijd tussen VfL Wolfsburg en Bayer Leverkusen: 4-5. De 25-jarige aanvaller stond na afloop dan ook glunderend de pers te woord: “Ik moet mezelf knijpen om te zien of ik droom”, zei hij in gesprek met TZ.

voetbalzone

“Ik heb laten zien dat ik goed genoeg ben voor Wolfsburg, als ik fit ben. Of ik de nieuwe Torjägerkanone wordt? Jullie mogen mijn cijfers wel bijhouden. Ik hou me er namelijk niet mee bezig. De goede cijfers komen vanzelf als het zo goed blijft lopen”, aldus Dost. “Vier doelpunten in één wedstrijd. Dat maak je niet vaak mee. Ik ben tevreden.”

“Maar ik moet toegeven dat ik wel vier keer geweldig werd bediend. Mijn medespelers weten dat mijn kracht in de zestien ligt”, aldus Dost. Trainer Dieter Hecking was uiteraard ook tevreden over de Nederlander: “Bas is bijna vier maanden geblesseerd geweest. Hij heeft vandaag een duidelijk signaal afgegeven en dit geeft hem ook enorm veel zelfvertrouwen.” André Schürrle sloot zich bij de coach aan: “Er stond een geweldige spits voorin. Echt fantastisch.”

Bezig met laden …