voetbalzone

Hellas Verona stunt en betaalt vijftien miljoen euro voor ‘nieuwe Messi’

Daniel Cabot Kerkdijk22 mei 2014, 20:05
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2014, 20:05
Advertentie

FC Porto ziet spoedig een bedrag van vijftien miljoen euro op de bankrekening verschijnen. De topclub uit Portugal meldt donderdagavond dat Hellas Verona de optie tot koop in het huurcontract van Juan Iturbe heeft gelicht. Of de Argentijn ook bij de Serie A-club blijft, is maar de vraag.

voetbalzone

Iturbe, twintig jaar, werd al op jonge leeftijd met Lionel Messi vergeleken. De kleine aanvaller heeft immers dezelfde speelstijl als zijn befaamde landgenoot, al moet hij nog wel aan zijn afronding werken. Iturbe ging op zijn achttiende van Cerro Porteño uit Paraguay naar FC Porto, waar hij slechts zes duels afwerkte. Vorig jaar speelde hij al zes maanden op huurbasis voor River Plate.

Hellas Verona had vorig jaar zomer veel fiducie in het potentieel van Iturbe en had ook geen moeite met de flinke optie tot koop in het huurcontract. Na 33 uitstekende wedstrijden in de Serie A, met acht goals en vier assists als resultaat, koos de nummer tien van afgelopen seizoen er donderdag voor om de optie tot koop te lichten. Diverse clubs zijn echter bereid om Iturbe nog deze zomer voor meer geld van Hellas over te nemen.

Bezig met laden …