voetbalzone

Helmond Sport vindt financiers en presenteert trainer van amateurkampioen

Matthijs van Laar23 jun 2012, 16:05
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2012, 16:05
Advertentie
/

Helmond Sport heeft met Eric Meijers een nieuwe hoofdcoach gevonden voor komend seizoen. De Brabanders nemen de oefenmeester over van topklasser Achilles’29 uit Groesbeek, waarmee hij afgelopen seizoen werd gekroond tot algeheel amateurkampioen.

Die prestatie leverde Meijers de Rinus Michels Award op voor beste amateurtrainer. Het kwam hem tevens op belangstelling te staan van Helmond Sport, dat echter dieper moest gaan dan gedacht. Achilles’29 hield de coach aan zijn contract en verlangde een afkoopsom van 15.000 euro. Aangezien Helmond Sport onder curatele staat van de voetbalbond, diende het externe geldschieters te vinden om dat bedrag op te hoesten. Na enig gesteggel is dat dus alsnog gelukt.

Bij Helmond Sport is Meijers de opvolger van Hans de Koning, die na een dienstverband van een jaar koos voor een toekomst bij FC Volendam. Mocht de samenwerking tussen Helmond Sport en Meijers bevallen, dan kan zijn contract met nog eens een jaar worden verlengd. Beide partijen hebben daartoe een optie in de verbintenis opgenomen.

Bezig met laden …