voetbalzone

Helsingborgs IF verlost Bouaouzan van Wigan Athletic

Bart Kruyt01 apr 2010, 09:16
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2010, 09:16
Advertentie

Rachid Bouaouzan is verlost van Wigan Athletic. De aanvaller, die dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd speelde voor de Engelse laagvlieger, maakt per direct de overstap naar het Zweedse Helsingborgs IF. Daar maakt hij in ieder geval het seizoen af.

Helsingsborgs zocht een aanvaller en kwam op de laatste dag van de Zweedse transfermarkt uiteindelijk terecht bij Bouaouzan. “Rachid blijft in ieder geval tot 30 juni bij ons en daarna kunnen wij hem definitief inlijven”, zei technisch directeur Jesper Jansson op de website van zijn club. Bouaouzan beschikt over een aflopend contract bij Wigan en keert dus niet terug naar Engeland.

Daar zullen zowel Wigan als de 26-jarige dribbelaar gelukkig mee zijn. Bouaouzan maakte in 2007 de stap van Sparta naar Engeland, maar kon niet aanhaken bij het niveau dat Wigan nastreeft. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis voor NEC, waarna hij noodgedwongen terugkeerde naar de ploeg van Roberto Martinez. Hij speelde geen enkele wedstrijd in de Premier League.

Bezig met laden …