voetbalzone

Henderson vertrekt na 492 wedstrijden en gaat salaris verviervoudigen

Lars Capiau27 jul 2023, 13:53
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:04
Advertentie

Jordan Henderson verruilt Liverpool voor Al-Ettifaq, zo melden beide clubs via de officiële clubkanalen. De captain speelde twaalf jaar lang bij de club en kwam sinds zijn komst in 2011 tot liefst 492 wedstrijden voor the Reds. Bij Al-Ettifaq wordt Henderson herenigd met trainer Steven Gerrard. De twee middenvelders speelden vier seizoenen samen op Anfield.

Henderson was al een tijdje persoonlijk akkoord met de club uit Saudi-Arabië. De middenvelder gaat naar verluidt zijn salaris verviervoudigen en tekent een driejarig contract bij de ploeg van Gerrard. Liverpool ontvangt 14 miljoen euro exclusief bonussen voor de 33-jarige Engelsman. Bij Al-Ettifaq krijgt Henderson niet te maken met Amin Younes. De ex-Ajacied maakte woensdag via Instagram bekend dat na overleg zijn contract binnen een maand is ontbonden.

Tweets by JHenderson

Dat heeft onder meer te maken met de nieuwe aanwinsten die de Saudische club in recordtempo presenteert. Eerder werden al Jack Hendry en Moussa Dembelé overgenomen van respectievelijk Club Brugge en Olympique Lyon. Woensdag nam Henderson al afscheid van de Liverpool-fans. "Het is lastig om de afgelopen twaalf jaar in woorden uit te drukken. Ik zal tot mijn dood een Red zijn. Bedankt voor alles. You'll never walk alone."

Henderson kwam in 2011 voor ruim 22 miljoen euro over van Sunderland en groeide bij Liverpool uit tot een betrouwbare kracht en aanvoerder. Afgelopen seizoen was hij echter niet altijd meer zeker van een basisplaats en met de komst van Alexis Mac Allister en Dominik Szoboszlai zag hij al twee namen van formaat aangetrokken worden. Bij Liverpool dreigt naast Henderson ook Fabinho te vertrekken naar Saudi-Arabië, daar hij in de nadrukkelijke belangstelling staat van Ittihad Club.

Henderson won onder meer de Premier League, Champions League, UEFA Super Cup, het WK voor clubteams, de FA Cup en de EFL Cup met the Reds. Hij kwam in 492 wedstrijden tot 33 goals en 61 assists. Helemaal vertrekken uit Engeland doet hij niet, daar hij bij de nationale ploeg nog wel van waarde is. Bondscoach Gareth Southgate heeft al aangegeven de middenvelder voorlopig graag bij de groep te houden. Tijdens de afgelopen twee EK-kwalificatiewedstrijden kwam hij een uur in actie.

Bezig met laden …