voetbalzone

Henriksen: 'Een topclub in Nederland? Ik sluit niets uit'

Bart Kruyt23 mrt 2016, 11:08
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2016, 11:08
Advertentie

Veel aandacht bij AZ gaat uit naar Vincent Janssen, maar ook Markus Henriksen is een erg belangrijke speler in het team van John van den Brom. De middenvelder is bezig aan zijn vierde seizoen in Alkmaar en was in dit voetbaljaar al goed voor elf competitietreffers. Henriksen heeft het gevoel dat het na dit seizoen tijd is om een volgende stap te zetten in zijn loopbaan.

/

In januari werd de middenvelder nog in verband gebracht met Napoli, maar tot een transfer naar de Italiaanse titelkandidaat kwam het niet. “De twee competities die het best bij mijn speelstijl passen, zijn de Premier League en de Bundesliga”, zegt Henriksen in gesprek met Voetbal International. “Een topclub in Nederland? Ik sluit niets uit, maar na vier jaar Eredivisie heeft een grotere competitie mijn voorkeur. Engeland, Duitsland, Spanje en Italië, daar richt ik me op.”

Henriksen wil ‘iets totaal anders’: “Ik voel dat ik er fysiek en mentaal klaar voor ben”, zegt de Noor, die nog een contract voor ruim een jaar heeft in Alkmaar. Als hij niet bijtekent en AZ nog iets aan hem wil verdienen, moet de club hem in de aankomende zomer dus verkopen.

Bezig met laden …