voetbalzone

Henrique blij met tweede kans bij Westerlo na aftocht bij SC Heerenveen

Erik van Dam04 okt 2010, 10:49
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2010, 10:49
Advertentie

Hij leek SC Heerenveen nog jaren van doelpunten te gaan voorzien, maar Paulo Henrique (21) vertrok in maart van dit jaar toch uit Nederland. Na een kort verblijf bij Palmeiras in zijn vaderland Brazilië pikte het Belgische Westerlo hem op. Daar leeft Henrique weer op. “Ik zal niet zeuren als de trainer met toch weer als joker wil uitspelen”, neemt de aanvaller zich voor.

In de laatste twee wedstrijden trof Henrique drie keer doel. Tegen Standard Luik (2-1 verlies) was het achttien minuten na zijn invalbeurt raak en zaterdag maakte hij twee goals in de aan hem gegunde tweede helft. Dit keer bracht het zijn team de overwinning op Sint-Truiden (2-1). Henrique is dan ook blij dat hij toch weer de mogelijkheid heeft gekregen om zich in Europa te vestigen.

“Ik heb een neusje voor goals”, zegt de Zuid-Amerikaan maandag in de Gazet van Antwerpen. “Ik voel aan waar ik moet lopen, welke positie ik moet kiezen. Een goeie spits moet niet alleen tegen een bal kunnen trappen. Hij moet ook de ruimte en het gevaar aanvoelen. Ik hoop dat ik de volgende match mag starten, maar ik zal niet zeuren als de trainer met toch weer als joker wil uitspelen. Ik ben geen moeilijke jongen.”

“Ik ben al blij dat ik hier een tweede kans heb gekregen”, benadrukt de Braziliaan. Henrique bracht tweeënhalf seizoen door in Friesland en leek na het vertrek van Afonso Alves de gedroomde opvolger in de voorhoede. Het liep echter anders en in maart pakte hij zijn biezen. “Ik heb de voorbije maand keihard gewerkt om mijn conditie op peil te krijgen en dat is gelukt. Deze jongen staat er voor honderd procent. En ik ben hier gelukkig.”

Bezig met laden …