voetbalzone

Henry blesseert keeper van tegenpartij bij vieren van doelpunt

Bart Kruyt17 sep 2010, 11:44
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2010, 11:44
Advertentie

Thierry Henry heeft als speler van New York Red Bulls opnieuw de kranten gehaald, maar ditmaal werd er niet geschreven over een mooi doelpunt of een goede wedstrijd van de Fransman. De aanvaller blesseerde donderdagavond Dallas-doelman Kevin Hartman bij het vieren van een treffer van Mehdi Ballouchy. Dallas overweegt om een klacht in te dienen.

/

Nadat Ballouchy had gescoord wilde Henry de bal nog een keer in het net trappen, maar Hartman stak net zijn voet uit om de bal juist weg te tikken. Henry raakte de keeper van Dallas vol en die verdraaide hierbij zijn knie, waardoor hij voorlopig buitenspel staat. “Het was een ongeluk, maar wel erg vervelend. Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk wedstrijden spelen dit seizoen”, zei Hartman na afloop.

Henry bood direct zijn excuses aan bij de keeper: “De bal lag los en zoals wel vaker wil ik hem er dan nog een keer inschieten. Hij (Hartman, red.) stak echter net zijn voet uit en zo raakte hij geblesseerd. Het was een ongelukje en ik heb in de rust direct mijn excuses aangeboden, die hij heeft geaccepteerd. Ik vind het vervelend dat hij geblesseerd is geraakt, want dat is nooit mijn bedoeling geweest.”

Dallas-trainer Schellas Hyndman heeft daar geen boodschap aan en meldde dat zijn club vermoedelijk een klacht zal indienen. “Het gaat om de gevolgen voor ons”, mopperde Hyndman. “Hartman is een belangrijke speler voor ons en zou alle wedstrijden keepen, maar nu moeten we een beroep doen op een jongeling. Het was niet nodig om de bal nog een keer binnen te trappen en nu zitten wij ermee.”

Bezig met laden …