voetbalzone

Henry blijft ondanks rondleiding Stevens slechts 24 uur in Salzburg

Daniel Cabot Kerkdijk14 dec 2010, 10:12
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2010, 10:12
Advertentie

Thierry Henry gaat niet tijdelijk aan de slag bij Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse topclub meldde maandag dat de aanvaller van New York Red Bulls een bezoek aan de Mozartclub zou brengen. Al snel werd gespeculeerd dat de 33-jarige Fransman allicht enkele maanden voor de titelverdediger ging spelen. In de Verenigde Staten ligt de Major League Soccer namelijk enkele maanden stil.

/

Het bezoek van Henry was echter alleen om de installaties van Red Bull Salzburg te leren kennen. De ex-speler van onder meer Arsenal en Barcelona kreeg van trainer Huub Stevens een rondleiding en moest daarna verschillende interviews houden. Het verblijf van de ex-wereldkampioen bleef beperkt tot 24 uur.

"Ik heb in Europa alles gewonnen wat er maar te winnen viel en daarom zocht ik naar een uitdaging in de Verenigde Staten", vertelt Henry via de officiële kanalen. "Ik zal niet meer voor een Europese club spelen. Ik sta in New York voor vier jaar onder contract en wil mij daar graag bewijzen. Ik heb ook hier in Salzburg gezien dat de mogelijkheden dankzij RedBull Soccer ongekend zijn."

Bezig met laden …