voetbalzone

Henry brengt complimenten over na zege van Arsenal op aartsrivaal

Erik van Dam24 sep 2015, 12:14
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2015, 12:14
Advertentie

Arsenal won woensdagavond met 1-2 bij aartsvijand Tottenham Hotspur in de derde ronde van de Capital One Cup. Dankzij twee treffers van Mathieu Flamini schakelde Arsenal de stadsgenoot uit en Thierry Henry genoot volop. Titi speelde zelf de nodige wedstrijden tegen Tottenham en weet dat winnen op White Hart Lane van groot belang is voor de club en de fans.

voetbalzone

“Dit is enorm, dit is groots”, sprak de Fransman na de wedstrijd goedkeurend aan Sky Sports. “Laten we even een stukje vooruitspoelen: je wilt zaterdag niet de uitwedstrijd tegen Leicester City ingaan met een verlies achter je kiezen. Arsenal won de derby en je zag hoe ze speelden. Ze vochten, ze toonden krakter. Het was misschien niet het flamboyante Arsenal, maar ze wonnen op White Hart Lane!”, aldus Henry.

De oud-spits gelooft dat de zege in de derby voor een opkikker zorgt in de groep. “Er zal flinke tevredenheid zijn in de kleedkamer en op het trainingsveld. Dat is altijd goed in aanloop naar een nieuwe wedstrijd”, weet Henry uit ervaring. Arsenal staat na zes speelronden vijfde, op vijf punten van koploper Manchester City.

Bezig met laden …