voetbalzone

Henry: 'Deze generatie heeft de kwaliteiten om prijzen te winnen'

Bart Kruyt24 jun 2014, 15:12
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2014, 15:12
Advertentie

De ploeg die op dit WK de meeste indruk heeft gemaakt is misschien wel Frankrijk. De ploeg van Didier Deschamps was in de eerste speelronde al met 3-0 te sterk voor Honduras en bond in de tweede groepswedstrijd Zwitserland met overtuigende cijfers aan de zegekar: 5-2. Voormalig international Thierry Henry is onder de indruk en denkt dat de Franse ploeg ver kan gaan komen.

voetbalzone

Deschamps heeft een jonge selectie, maar een met ontzettend veel talent. "De spelers kunnen tijdens dit WK veel leren, en het zal niet altijd even gemakkelijk zijn, maar deze generatie heeft de kwaliteiten om prijzen te winnen", zegt Henry op de website van de FIFA. "We zijn Franck Ribéry kort voor het WK kwijtgeraakt, hij is een geweldige speler, maar er zijn nog veel topspelers over."

"We hebben Karim Benzema, Paul Pogba, Raphaël Varane en ga zo maar door", vervolgt Henry. "De jongens op het middenveld en in de aanval krijgen de meeste complimenten, maar Varane is echt een geweldige speler. Hij speelt alsof hij al tien jaar op het hoogste niveau uitkomt en ik vind dat er niet genoeg over hem gesproken wordt. Hij blijft altijd kalm, wat er ook gebeurt."

Bezig met laden …