voetbalzone

Henry: ‘Die twee zijn klaar om Arsenal naar de landstitel te leiden’

Daniel Cabot Kerkdijk17 jan 2016, 12:19
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2016, 12:19
Advertentie

Thierry Henry was speler bij Arsenal toen de club in 2004 haar voorlopig nog altijd laatste landstitel wist te pakken. De Franse clublegende acht de kans groot dat er twaalf jaar later eindelijk een nieuw kampioenschap te vieren valt voor de ploeg uit Noord-Londen en dan vooral dankzij het koningskoppel Mesut Özil en Olivier Giroud.

voetbalzone

“Giroud en Özil laten eindelijk de constantheid zien die overeenkomt met hun kwaliteiten”, vertelt de voormalig aanvaller in zijn column in The Sun. “Die twee zijn klaar om Arsenal naar de titel te leiden. Het team heeft geleerd om grote wedstrijden te winnen, ook al hebben ze niet het meeste balbezit.”

“Vroeger werd er over Arsenal vaak gezegd dat ze maar een speelstijl konden hanteren. Ze speelden de bal net zolang rond, totdat ze hem in het net konden lopen”, vervolgt Henry. “Maar dit seizoen hebben ze duidelijk een plan B ontwikkeld, dat al meermaals succesvol is gebleken.” Arsenal heeft een punt minder dan koploper Leicester City, maar speelt later vandaag nog een uitwedstrijd tegen Stoke City.

Bezig met laden …