voetbalzone

Henry geniet: ‘Hij mocht niet mee naar het WK van 2014’

Erik van Dam10 jun 2016, 23:42
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2016, 23:42
Advertentie

Thierry Henry won met Frankrijk het WK van 1998 in eigen land en was er twee jaar later ook bij toen de Fransen de besten waren op Euro 2000. Titi ervaarde nooit het leed van het moeten missen van een groot toernooi, maar dat maakte Dimitri Payet wél mee. Des te mooier vond Henry het dat Payet vrijdagavond juist de beslissende treffer voor zijn rekening nam in de eerste EK-wedstrijd tegen Roemenië.

/

In zijn rol als analyticus voor de BBC voorzag Henry de wedstrijd van commentaar en genoot hij intens van wat hij de 29-jarige Payet zag doen. “Hij dacht dat hij naar het WK in Brazilië zou gaan, maar hij werd niet geselecteerd. En in iedere kwalificatiewedstrijd werd hij overgeslagen. Je zag vanavond een man die pijn had geleden, iemand die graag voor zijn land wilde spelen.”

“Iemand die rondliep met een blik van Ik was niet goed genoeg? Ik zal jullie wat laten zien!. Hij moest naar de Premier League voordat ze zijn talent erkenden”, aldus Henry. De oud-aanvaller vond Payet fantastisch spelen in Saint-Denis. “Hij wilde vanavond elke bal, elke bal! En steeds gebeurde er iets. Je moet hem echt krediet geven voor vanavond. Die goal... oh my gosh. Geen verrassing dat hij de man van de wedstrijd is geworden. Ze hebben hem die droom afgepakt in 2014, maar dit pakken ze hem niet meer af. Zijn gretigheid is enorm, hij dreef het team voorwaarts.”

Bezig met laden …