voetbalzone

Henry haalt uit: ‘Ik begrijp helemaal niets van zo’n transfercomité’

Thijs Post11 okt 2015, 11:25
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2015, 11:25
Advertentie

Er zijn in het internationale topvoetbal clubs die vertrouwen op een transfercomité, een groep mensen die is aangesteld om te bepalen welke spelers gehaald worden. Analyticus en oud-prof Thierry Henry snapt helemaal niets van zo’n comité. De Fransman begrijpt niet waarom een manager in sommige gevallen niet mag bepalen welke spelers er gehaald worden.

voetbalzone

Henry wijst op de situatie bij Liverpool, waar Brendan Rodgers onlangs werd ontslagen. Rodgers had het niet voor het zeggen qua transfers en werd dus opgescheept met spelers die hij misschien helemaal niet wilde. “Ik heb geen flauw idee waarom een club zou vertrouwen op een transfercomité”, schrijft Henry in zijn column in The Sun.

“Als je succesvol wilt zijn, moet je de manager de keuzes laten maken. Als je niet bereid bent om de manager die verantwoordelijkheid te geven, kun je dat comité net zo goed vragen om het team te trainen”, aldus Henry. Naar verluidt heeft nieuwbakken manager Jürgen Klopp wel de volledige verantwoordelijkheid over de transfers bij Liverpool: het zou een van zijn harde eisen geweest zijn bij de contractonderhandelingen.

Bezig met laden …