voetbalzone

Henry heeft geen moeite met replay, Keane noemt Ieren ‘hypocriet‘

Matthijs van Laar20 nov 2009, 14:40
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2009, 14:40
Advertentie
/

Thierry Henry en Roy Keane hebben zich gemeld in de felle discussie die is ontstaan na afloop van de wedstrijd tussen Frankrijk en Ierland. Henry was beslissend bij de 1-1 van Gallas, waardoor Les Bleus zich uiteindelijk voor het WK kwalificeerden. Terwijl Henry aangaf het incident ‘pijnlijk’ te vinden, vindt ex-international Keane het hele gebeuren ‘hyprocriet’.

Tegenover de Engelse media zei Henry: “Natuurlijk vind ik het gênant hoe we hebben gewonnen en het spijt me heel erg voor de Ieren. Zij verdienen het absoluut om naar Zuid-Afrika te gaan. Er rest mij nu weinig anders dan toe te geven dat ik de bal raakte, waardoor we de gelijkmaker konden maken. Ik betuig mijn spijt ten opzichte van de Ieren“.

Roy Keane, in het verleden speler van Manchester United en één van de boegbeelden van het Ierse voetbal, vindt dat zijn landgenoten zich niet zo aan moeten stellen. “De supporters, de trainer en meeste spelers verdienen beter, maar ik denk dat de bond niet beter verdient. Maar het is de gebruikelijke zeurderige reactie van de Ierse bond”, aldus de huidige coach van het Engelse Ipswich Town.

“Ik zou me meer storen aan mijn verdedigers en mijn keeper”, ging hij verder. “Hoe kun je de bal laten stuiteren in het vijfmetergebied? En waar was in hemelsnaam de keeper?” Bovendien verwijt Keane de Ierse bond Oostindisch doof te zijn geweest toen Ierland in februari tegen Georgië een penalty versierde en daarmee te wedstrijd met 2-1 wist te winnen.

Bezig met laden …