Henry heeft na zes wedstrijden eindelijk eerste MLS-goal te pakken

Daniel Cabot Kerkdijk29 aug 2010, 09:13
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2010, 09:13

Thierry Henry heeft zijn eerste officiële doelpunt in het tenue van New York Red Bulls gemaakt. De aanvaller was zaterdagavond trefzeker in het duel met San Jose Earthquakes (2-0). In zijn vijf eerdere optredens in de Major League Soccer was de 33-jarige Fransman niet tot scoren gekomen.

/

Dane Richards maakte in de laatste minuut van de eerste helft zijn eerste doelpunt van het seizoen en in het tweede bedrijf kwam Henry tot scoren. Na een goede actie van Richards aan de rechterkant kon de oud-speler van Arsenal en Barcelona simpel en doeltreffend in de rechterhoek afronden.

"Het was een van onze beste duels van dit seizoen", vertelde trainer Hans Backe. "Het is belangrijk dat Henry heeft gescoord, dat is goed voor zijn zelfvertrouwen." Door de zege bedraagt de achterstand op Columbus Crew, de lijstaanvoerder in de Eastern Conference, vier punten.