voetbalzone

Henry: ‘Ik heb nooit geroepen dat hij moest vertrekken bij Arsenal’

Gijs Freriks29 mei 2016, 12:30
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2016, 12:30
Advertentie

Olivier Giroud heeft een seizoen met pieken en dalen achter de rug. De aanvaller maakte 24 doelpunten voor Arsenal en hoewel dat een prima aantal is, stond hij ook 116 dagen lang droog. Desondanks denkt Thierry Henry dat zijn landgenoot het kan gaan maken op het EK in Frankrijk.

/

“Hij is een erg goede spits. Hij heeft de competitie gewonnen in Frankrijk, maar heeft Arsenal als team genoeg laten zien sinds hij naar de club kwam? Nee. Maar ja, hij is goed genoeg om voor Frankrijk te spelen. Hij is goed met de rug naar het doel. Hij is niet de speler die zoals Jamie Vardy gaten kan trekken en de diepte in kan gaan, maar hij heeft andere kwaliteiten waarmee hij belangrijk kan zijn voor Arsenal en Frankrijk.”

Henry uitte in het verleden meermaals kritiek op Giroud en daar staat hij nog steeds achter: “Ik heb alleen gezegd dat Arsenal een echte spits nodig had, maar heb nooit geroepen dat Giroud moest vertrekken. Mensen hebben dat verkeerd geïnterpreteerd. Ik heb dat niet gezegd. Giroud heeft laten zien goed genoeg te zijn voor Frankrijk en moet het nu extra laten zien nu Karim Benzema niet meegaat. De druk zal hoger zijn.”

“Ik werd altijd sip als ik Emile Heskey voor Engeland zag spelen en dat heb ik ook een beetje met Giroud. Omdat: Michael Owen kreeg alle lof toegezwaaid, maar de mensen zagen niet wat Heskey voor Owen deed. Maar als je Owen dan weghaalde, moest je constateren dat Heskey in zijn eentje niet scoorde voor de nationale ploeg. Je hebt daarom een Heskey en een Owen nodig”, besluit Henry tegenover Sky Sports.

Bezig met laden …