voetbalzone

'Henry is een topspeler en geeft de competitie een betere naam'

Erik van Dam14 jul 2010, 18:38
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2010, 18:38
Advertentie

De komst van Thierry Henry naar de New York Red Bulls is volgens Los Angeles Galaxy-sterspeler David Beckham een geweldige impuls voor de Major League Soccer (MLS). “Henry is een topspeler en geeft de competitie weer een betere naam”, aldus Beckham woensdag tegenover Amerikaanse media.

/

De Engels international is zelf ook blij met komst van de Fransman. “Het is fantastisch. Ik kijk uit naar het moment dat ik tegen hem ga spelen. We zijn goede vrienden en hij blijft een geweldige speler”, zegt de middenvelder, die sinds 2006 onder contract staat bij Los Angeles Galaxy. De New York Red Bulls maakten woensdag officieel bekend dat Henry definitief naar de Verenigde Staten komt.

Beckham is ook tevreden over de verbetering van de competitie. “Voetbal wordt steeds belangrijker en met de competitie gaat het ook steeds beter.” De geroutineerde middenvelder, die tot op heden 41 duels in de Amerikaanse profcompetitie speelde, ziet een langer verblijf in de Verenigde Staten wel zitten. “Ik zie mijzelf wel in Amerika wonen na mijn actieve voetbalcarrière", kijkt hij vast vooruit.

Bezig met laden …