voetbalzone

Henry kiest: ‘Met hem had ik graag in een team gespeeld’

Thijs Post26 aug 2015, 14:17
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2015, 14:17
Advertentie

Thierry Henry was als speler van onder meer Juventus, Arsenal, Barcelona en de nationale ploeg van Frankrijk actief met de groten der aarde. Er zijn ook nog voldoende topspelers over met wie Henry graag samen had willen spelen. Als hij er één moet kiezen, gaat hij voor Paul Scholes.

voetbalzone

Scholes was in dienst van Manchester United jarenlang tegenstander van Arsenal-icoon Henry. “Met hem had ik graag samen gespeeld. De volgende, vlak erachter, is Steven Gerrard. Maar ik moet echt voor Scholes gaan. Hij liep in zijn hoofd altijd een stapje voor, hij liet Manchester United draaien. We zochten altijd een manier om Scholes af te stoppen”, vertelt Henry.

“Gerrard komt in de buurt, maar hij legt het af tegen Scholes”, gaat de Fransman verder tegen Sky Sports. Scholes en Gerrard speelden samen bij de nationale ploeg van Engeland op een middenveld met verder David Beckham en Frank Lampard. “Op het papier had Engeland het beste middenveld ter wereld”, aldus Henry, die ook niet kan verklaren waarom het op de eindtoernooien dan altijd zo slecht ging met de Engelsen.

Bezig met laden …