voetbalzone

Henry kijkt hoofdschuddend mee: ‘Zo kun je een Clásico niet spelen’

Erik van Dam21 nov 2015, 22:15
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2015, 22:15
Advertentie

Thierry Henry verwijt Real Madrid een totaal gebrek aan inzet, passie en beleving in El Clásico van zaterdagavond. De Madrilenen verloren op eigen veld met 0-4 van aartsrivaal Barcelona en dat kan de Franse oud-aanvaller eigenlijk niet bevatten. Hij is in zijn rol als analyticus voor Sky Sports hard in zijn oordeel.

voetbalzone

“In dit soort wedstrijden draait het amper om de tactiek. Je moet op zeker moment het verlangen en de betrokkenheid in de wedstrijd gooien, en de juiste intensiteit. Maar die was nergens te vinden. Zo kun je een Clásico niet spelen. Mensen gaan het nu over Rafael Benítez en zijn wedstrijdtactiek hebben. Normaliter geeft de tactiek van de trainer de doorslag wanneer beide teams er evenveel energie in leggen.”

“Maar als je team het veld opgaat zonder de juiste wil wordt het voor een trainer heel moeilijk”, heeft Henry ervaren. “Ik zit nu geen excuses te bedenken voor Benítez, maar het begint echt met verlangen en passie op dat veld. Vandaag zag je aan de ene kant van het veld een team staan en aan de andere kant een groep spelers die voor zichzelf voetbalde en geen team was”, merkt Titi kritisch op. “Het was een collectief falen. Misschien dat Benítez hier uiteindelijk verantwoordelijk voor wordt gehouden.”

Bezig met laden …