voetbalzone

Henry kondigt afscheid aan en gaat in beraad over toekomst

Thijs Post01 dec 2014, 14:20
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2014, 14:20
Advertentie

Thierry Henry heeft zijn laatste wedstrijd voor New York Red Bulls gespeeld. Dat maakt de legendarische Fransman maandag bekend op Facebook. Henry geeft te kennen dat het altijd het plan is geweest om zijn contract in New York niet te verlengen. Wat de 37-jarige clubicoon van Arsenal nu gaat doen, is nog niet duidelijk.

voetbalzone

“De komende weken neem ik een beslissing over het volgende hoofdstuk in mijn carrière”, schrijft Henry. De aanvaller geeft wel aan dat het zeker is dat hij zijn laatste wedstrijd in dienst van de Amerikanen heeft gespeeld. “Ik heb enorm genoten van mijn 4,5 jaar bij New York Red Bulls en ik wil iedereen bedanken die ervoor gezorgd heeft dat het hier zo aangenaam was.”

Henry bedankt trainers, leden van de technische staf, de clubeigenaar, ploeggenoten en de fans. “Jullie hebben veel voor mij betekend en ik wil iedereen bedanken voor de fantastische steun.” Arsenal-manager Arsène Wenger zette de deur voor Henry wagenwijd open door zijn ex-pupil uit te nodigen voor een functie als coach in Noord-Londen. Of Henry ingaat op die uitnodiging, zal de komende weken dus duidelijk moeten worden.

Bezig met laden …