voetbalzone

Henry krijgt boete na blesseren van keeper bij vieren van doelpunt

Bart Kruyt21 sep 2010, 08:04
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2010, 08:04
Advertentie

Thierry Henry heeft een boete gekregen van de Major League Soccer. De aanvaller van New York Red Bulls probeerde afgelopen donderdag nog een keer te scoren, nadat ploeggenoot Mehdi Ballouchy het net al had geraakt, maar blesseerde daarbij de keeper van de tegenpartij. Henry moet nu een boete van 1.500 euro betalen.

/

Nadat Ballouchy had gescoord wilde Henry de bal nog een keer in het net trappen, maar Kevin Hartman stak net zijn voet uit om de bal juist weg te tikken. Henry raakte de keeper van FC Dallas vol en die verdraaide hierbij zijn knie, waardoor hij voorlopig buitenspel staat. “Het was een ongeluk, maar wel erg vervelend. Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk wedstrijden spelen dit seizoen”, zei Hartman na afloop.

Henry bood direct zijn excuses aan bij de keeper: “De bal lag los en zoals wel vaker wil ik hem er dan nog een keer inschieten. Hij (Hartman, red.) stak echter net zijn voet uit en zo raakte hij geblesseerd. Het was een ongelukje en ik heb in de rust direct mijn excuses aangeboden, die hij heeft geaccepteerd. Ik vind het vervelend dat hij geblesseerd is geraakt, want dat is nooit mijn bedoeling geweest.”

Dallas-trainer Schellas Hyndman mopperde dat Henry geschorst zou moeten worden, maar dat vindt de MLS wat overdreven. De organisator van de Amerikaanse voetbalcompetitie legde de Fransman wel een boete op en Henry zal deze zonder morren betalen. Het is overigens nog niet bekend hoelang Hartman precies uit de roulatie is.

Bezig met laden …