voetbalzone

Henry legt uit: ‘Stop je hem af, dan maak je Arsenal praktisch dood’

Erik van Dam22 feb 2016, 16:16
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2016, 16:16
Advertentie

Thierry Henry denkt dat Barcelona er goed aan doet om Mesut Özil dinsdagavond te neutraliseren of daar in ieder geval een poging toe te doen. De oud-spits kwam vele jaren voor Arsenal uit en speelde ook voor Barcelona en volgt beide clubs nog intensief. Hij denkt dat Özil uitschakelen de helft van het werk zal zijn voor de Spanjaarden.

/

Özil ontbrak zaterdag bij Arsenal in het FA Cup-duel met Hull City, maar is dinsdag van de partij wanneer Barcelona op bezoek komt in Londen. “Hij is echt ongelooflijk”, zegt Henry goedkeurend op de clubsite van Barcelona. “Hij speelt heel, heel, heel goed, net als in zijn tijd bij Real Madrid. Na twee moeilijke seizoenen heeft hij zichzelf nu weer helemaal teruggevonden”, aldus de Franse oud-aanvaller.

“Stop je hem af, dan maak je Arsenal praktisch dood”, vermoedt Henry. Hij gelooft dat Arsenal tegen Barcelona ten strijde zal trekken zoals tegen Bayern München in de groepsfase. Het werd toen 2-0 voor the Gunners, die moesten winnen om in leven te blijven in de groep. “Ze zullen goed verdedigen en proberen op de counter te scoren. Want met de bal is het niet makkelijk tegen Barcelona. Dit seizoen wint Arsenal wel vaker wedstrijden waarin het niet eens goed voetbalt. Wie er doorgaat? Het zal niet eenvoudig zijn, maar ik denk toch Barcelona.”

Bezig met laden …