Henry luistert officieus debuut bij New York Red Bulls op met treffer

Daniel Cabot Kerkdijk23 jul 2010, 07:02
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2010, 07:02

Thierry Henry heeft een goede start gemaakt bij New York Red Bulls. De aanwinst van de Major League Soccer-club was trefzeker in de oefenwedstrijd tegen Tottenham Hotspur, maar kon niet voorkomen dat zijn nieuwe werkgever met 1-2 onderuit ging.
Robbie Keane en Gareth Bale bezorgden de Londenaren de zege.

/

Henry maakte in de 24ste minuut de openingstreffer. Na een voorzet van Joel Lindpere was de ex-aanvaller van Barcelona sneller dan Verdan Corluka en plaatste hij de bal achter doelman Carlo Cudicini. De overige goals in de Red Bull Arena vielen na rust. Keane profiteerde na een uur spelen van een fout van doelman Greg Sutton, die een corner van Andros Townsend verkeerde beoordeelde.

Bale zorgde enkele minuten later voor de oefenzege van Tottenham. Onder druk van Bale kopte Jeremy Hall de bal achter Townsend. De treffer kwam op naam van de linkerverdediger. Henry moet bij NY Red Bulls een duo gaan vormen met Juan Pablo Ángel. De Colombiaan was afwezig vanwege een enkelblessure. Zondag staat een oefenwedstrijd tegen tegen Manchester City op het programma.