voetbalzone

Henry moet poging tot vredestichting bekopen met rode kaart

Bart Kruyt20 jun 2011, 23:45
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2011, 23:45
Advertentie

Thierry Henry is goed op dreef in de Amerikaanse Major League Soccer en maakte maandag alweer zijn achtste doelpunt van dit seizoen. Mede daardoor boog New York Red Bulls een 3-1 achterstand bij Portland Timbers om in een 3-3 gelijkspel, maar toch verliet Henry met een kater het stadion, na een opvallende rode kaart: zijn eerste in Amerikaanse dienst.

In de slotfase van het duel kreeg Henry het aan de stok met Adam Moffat en een felle woordenwisseling volgde. Henry zag echter in dat dit niet zoveel zin had, maakte het goed met de tegenstander en gaf Moffat een goedmakend tikje op het achterhoofd. De arbitrage beoordeelde dit echter als gewelddadig gedrag en scheidsrechter Ricardo Salazar toonde een directe rode kaart.

Henry werd naar de kant gestuurd bij een 3-2 achterstand, maar met tien tegen elf wist New York Red Bulls (waar voormalig Ajacied Teemu Tainio ook in de basis stond) nog op gelijke hoogte te komen. Diep in de blessuretijd kregen de bezoekers een strafschop, die werd benut door Dwayne De Rosario: 3-3. New York Red Bulls staat nog bovenaan in de MLS, maar kan gepasseerd worden door achtervolger Philadelphia Union, dat nu één punt minder en een duel tegoed heeft.



Bezig met laden …