voetbalzone

Henry neemt geen genoegen met minder dan de titel in New York

Erik van Dam20 aug 2010, 12:10
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2010, 12:10
Advertentie

Thierry Henry wil dit seizoen de Amerikaanse titel winnen met New York Red Bulls. De Franse aanvaller, die deze zomer Europa achter zich liet voor een laatste avontuur overzees, zei dat donderdagavond tijdens een persconferentie. “Het enige dat er toe doet, is als eerste eindigen”, verklaarde de spits zijn ambitie. “Tweede worden kan niet, derde ook niet. Die plaatsen bestáán in mijn ogen niet eens.”

/

De 33-jarige Henry weigerde tijdens de persbijeenkomst enig vraag te beantwoorden omtrent de perikelen rondom het Franse nationale team. Zowel het WK-debacle als de affaires die zich tijdens en na het toernooi afspeelden kwamen dan ook niet aan bod. Op de kansen voor de Red Bulls om dit seizoen hoge ogen te gooien in de Major League Soccer (MLS) wilde Henry uiteraard wel ingaan.

“Sinds mijn zevende wil ik alles al winnen”, liet Titi strijdlustig weten. “Of het nu de MLS is of een straattoernooi met een pizza als inzet, dat is hetzelfde voor mij. Dat is mijn mentaliteit.” Henry won tot dusver al landstitels in Frankrijk, Engeland en Spanje. Daarnaast greep hij met Frankrijk de hoogst haalbare prijzen; het WK (1998) en het EK (2000).

Bezig met laden …