voetbalzone

Henry snapt Ballon d’Or-shortlist niet: ‘Waarom staat hij er niet bij?!’

Erik van Dam23 dec 2014, 09:22
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2014, 09:22
Advertentie

Thierry Henry beëindigde vorige week officieel zijn profloopbaan en kondigde aan, dat hij commentator wordt voor Sky Sports. De komende jaren zal de Franse oud-spits vaak zijn mening geven bij de actualiteit en daar is hij nu al mee begonnen. Zo haakt Henry direct in op de overgebleven drie genomineerden voor de FIFA Ballon d’Or, die volgende maand wordt uitgereikt.

voetbalzone

Manuel Neuer, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn de laatste drie kanshebbers op de prestigieuze individuele onderscheiding. Messi won de Ballon d’Or al vier keer en Ronaldo twee keer: Neuer bevindt zich voor het eerst bij de laatste drie genomineerden. Henry kan er echter niet bij dat Thomas Müller weg viel na de eerste selectieronde. De aanvaller behoorde nog wel tot de oorspronkelijke lijst van 23 namen.

“Waarom staat hij er niet bij?! Messi en Ronaldo zijn buitenaards en Neuer verdient het ook om erbij te zijn, maar waarom hebben we met z’n allen niet gedacht aan Müller?”, vraagt Henry zich hardop af in gesprek met RMC. “Dat zou echt mijn man zijn geweest voor deze verkiezing. Hij doet geen overstapjes en speelt niemand door de benen, maar deze jongen heeft al dertien of veertien WK-doelpunten gemaakt. En hij is wereldkampioen. Dus waarom staat hij er niet bij?”.

Bezig met laden …