voetbalzone

Henry terug bij Arsenal: 'Hij moet een mentale transformatie ondergaan'

Matthijs van Laar08 sep 2015, 16:54
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2015, 16:54
Advertentie
voetbalzone

Thierry Henry loopt momenteel stage bij het Onder-18-elftal van Arsenal en hoopt op een dag op eigen benen te staan als manager in het topvoetbal. Voor het zover is heeft de clublegende nog een hoop te leren, vertelt Arsène Wenger op de website van the Gunners. “Hij moet een psychologische en mentale transformatie ondergaan.”

Iets simpeler gezegd komt het erop neer dat Henry moet leren voor anderen te denken in plaats van enkel voor zichzelf. “Als speler is het je taak om je te richten op je eigen prestatie en als coach richt je je op de prestatie van anderen. Je moet leren hoe je spelers kunt helpen het maximale eruit te halen. Dat vergt aanpassingen en dat is niet altijd eenvoudig”, aldus Wenger.

“Je moet op de meest simpele wijze in staat zijn om uit spelers te halen wat erin zit”, vervolgt de ervaren landgenoot van Henry. De twee Fransmannen werkten jarenlang samen: tussen 1999 en 2007 én in 2012 speelde Henry voor Arsenal. Hij zette in 2014 een punt achter zijn actieve loopbaan en wil nu dus verder als coach.

Bezig met laden …