voetbalzone

Henry vol lof over man van zes goals: ‘Hij is onze Ronaldo’

Erik van Dam07 jul 2016, 23:55
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2016, 23:55
Advertentie

Thierry Henry maakte in zijn interlandloopbaan zes doelpunten voor Frankrijk tijdens EK’s en was daar tot voor kort recordhouder mee. Donderdag scoorde Antoine Griezmann echter tweemaal tegen Duitsland en zo kwam ook hij op zes stuks. Henry vindt het mooi dat hij nu iemand naast zich gekregen heeft in de rangschikking.

/

Griezmann schoot donderdag kort voor rust de 0-1 binnen tegen die Mannschaft en tekende in de tweede helft ook voor de 0-2. “In mijn ogen is hij de man naar wie we mogen kijken, hoor. Hij is onze extra kracht, onze Ronaldo. Dat is Griezmann”, sprak Henry vol lof in zijn rol als analyticus bij de BBC.

“Als Griezmann het op zijn heupen krijgt, dan weet je gewoon dat er iets staat te gebeuren”, aldus de oud-spits. Ook Rio Ferdinand had complimenten te over voor de Fransman, die eerder het net vond tegen Albanië en IJsland en twee keer tegen Ierland. Met nog drie goals evenaart Griezmann recordhouder Michel Platini, die in 1984 in totaal liefst negen doelpunten maakte voor Frankrijk.

Bezig met laden …