voetbalzone

Henry wijst cruciale speler in titelstrijd Arsenal aan: ‘Hij maakt het verschil’

Thijs Post24 jan 2016, 09:55
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2016, 09:55
Advertentie

Voor het eerst in jaren heeft Arsenal weer een betrouwbare keeper. De van Chelsea overgenomen Petr Cech maakt indruk onder de lat en de doelman is misschien wel de sleutel tot succes in de titelstrijd. Arsenal wacht al sinds 2004 op een landstitel. Clubicoon Thierry Henry is in ieder geval zeer onder de indruk van Cech.

voetbalzone

“Hij maakt het verschil”, laat Henry weten op Sky Sports. “We hebben het altijd over doelpuntenmakers, de spelers die de assists geven en de centrumverdedigers, maar je hebt ook een fantastische keeper nodig als je kampioen wilt worden. Wat Cech presteert bij Arsenal is haast niet te geloven.”

Zo speelde Arsenal met 0-0 gelijk tegen Stoke City en dat hadden the Gunners vooral te danken aan Cech. “Hij hield Arsenal op de been. Laten we niet vergeten dat in de eerste wedstrijd, tegen West Ham, mensen kritiek op hem hadden. Hij laat nu echter zien dat hij nog altijd een van de besten is. Het is vreemd om hem in het shirt van Arsenal te zien, maar ik vind het mooi om te zien.”

Bezig met laden …