voetbalzone

Henry wil manager Arsenal worden: 'Pas nadat Wenger is vertrokken'

Thijs Post23 jan 2014, 10:10
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2014, 10:10
Advertentie

Thierry Henry hoopt op een dag aan het roer te staan van Arsenal. De clubicoon speelde acht jaar in Noord-Londen en in het seizoen 2011/12 kwam hij nog kortstondig terug als huurling. Tegenwoordig is hij regelmatig te gast in het Emirates en hij maakt er geen geheim van dat Arsenal zijn grote liefde is.

voetbalzone

“Ik heb zo gigantisch veel respect voor Arsène Wenger. Als het een keer gebeurt, dan moet het zijn nadat hij weg is”, laat Henry optekenen in de Engelse media. De Fransman maakt er in ieder geval geen geheim van dat hij ooit aan de slag hoopt te gaan als eindverantwoordelijke bij the Gunners. “Op dit moment wil ik er eigenlijk nog niet over praten, omdat Arsène het zo goed doet. Na hem, hopelijk, ja.”

De nu 36-jarige Henry verruilde Arsenal in 2007 voor Barcelona om zijn grote droom na te jagen: de eindwinst in de Champions League. “Het was niet makkelijk, ik heb gehuild”, geeft de aanvaller toe. “Het ging met de ploeg echter niet zoals ik dat wilde. Ik heb er geen spijt van”, aldus de man die tegenwoordig speelt bij New York Red Bulls in de Verenigde Staten.

Bezig met laden …