voetbalzone

Henry ziet ideale spits voor Arsenal: ‘Met iemand ernaast is hij beter’

Thijs Post08 jul 2016, 00:10
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2016, 00:10
Advertentie

Er is veel discussie over de spitspositie van Arsenal, maar volgens de iconische Thierry Henry heeft Olivier Giroud op het EK in Frankrijk laten zien dat hij de juiste man kan zijn. Giroud heeft wel iemand naast zich nodig, zo vindt de legendarische oud-spits van the Gunners.

/

“Ik heb het al vaker gezegd, in wat hij doet is Giroud erg goed”, begint Henry op Sky Sports. “Hij is een goede speler, maar hij heeft iemand naast zich nodig. Met zijn rug naar de goal is Giroud erg goed: kijk naar het doelpunt tegen Ierland, toen hij de bal verlengde en Antoine Griezmann scoorde. Hij draait niet weg, hij is niet snel, maar hij kan andere spelers in stelling brengen. Giroud en Griezmann is een geweldig duo.”

“Ik heb nooit aan hem getwijfeld, maar met iemand naast hem is hij beter. Iedereen zegt dat Arsenal een nieuwe spits nodig heeft, maar dat wil niet zeggen dat Giroud naar de reservebank moet. Ik snap niet waarom iedereen zo bang is om met twee spitsen te spelen. Daar gaat het spel weer naartoe: kijk naar Frankrijk en Italië op dit EK.”

Bezig met laden …