Kornelius HansenImago

Heracles Almelo en Almere City stellen zeer teleur en laten publiek zonder doelpunt vertrekken

Tom Rofekamp15 sep 2024, 18:43
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2024, 18:49
Advertentie

Heracles Almelo en Almere City hebben de critici zondag niet weten te verbazen. De nummers zestien en zeventien van de Eredivisie legden een slaapverwekkende onderlinge pot op de mat, resulterend in een doelpuntloos gelijkspel. De onderkant van de Eredivisie-ranglijst blijft zo onveranderd.

Hoewel het te vroeg was om het al een degradatiekraker te noemen, stonden zondag twee van de minst presterende Eredivisie-ploegen tot dusver op het veld. Nummer zestien Heracles haalde uit de eerste vier duels maar twee punten, terwijl nummer zeventien Almere het met één punt nóg minder deed.

Een zege zou dus voor beide ploegen zeer welkom zijn. Noch Heracles, noch Almere maakte daar in het eerste halfuur echter aanspraak op.

Op een kopbal van Baptiste Guillaume uit een corner (op de lat) viel er namelijk weinig te genieten in Erve Asito. Het eerste spraakmakende moment vond tien minuten voor rust pas plaats.

Arbiter Allard Lindhout wees na de stip na een ‘overtreding’ van Fabian de Keijzer op Kornelius Hansen. De VAR floot Lindhout echter terug, en na een check aan de zijlijn besloot de arbiter zijn beslissing terug te draaien.

Het markeerde een soort keerpunt in de wedstrijd. Na het penaltymoment volgden mogelijkheden voor Brian De Keersmaecker (Heracles) en Hansen aan de overzijde. Shiloh ‘t Zand dacht de Almeloërs vlak voor de thee op voorsprong te zetten, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel van collega Luka Kulenovic. De brilstand bleef dus onveranderd prijken op het Almelose scorebord.

Na de pauze grepen de bezoekers iets van de regie. Tot een kans kwam het echter niet, waarop Almere besloot in te grijpen. Trainer Hedwiges Maduro bracht Joey Jacobs en Thom Haye, van wie laatstgenoemde pas twee dagen bij zijn nieuwe club vertoefde, voor Anas Tahiri en de net als Haye debuterende James Lawrence. Ook met het tweetal in de ploeg konden de Zwarte Schapen echter niets verzinnen.

Maar voor Heracles gold hetzelfde, dus ging het duel als een nachtkaars uit. Heracles en Almere komen zo op respectievelijk drie en twee punten na vijf speelronden. Nummer vijftien Ajax heeft net als Heracles drie punten, maar heeft pas twee duels gespeeld. Ook heeft het met +0 tegenover -5 een beduidend beter doelsaldo dan de ploeg van Erwin van de Looi.

Bezig met laden …