voetbalzone

Heracles slaat rechtstreekse aanval af en behoudt de vierde plaats

Matthijs van Laar13 dec 2015, 17:35
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2015, 17:35
Advertentie

Vitesse is er niet in geslaagd de vierde plek in de Eredivisie af te nemen van Heracles. In een onderling duel in Almelo kwam het talentvolle elftal van Bosz niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het grootste gedeelte van de actie speelde zich af na rust: Oussama Tannane knalde de openingstreffer binnen, maar zag zijn treffer snel weggepoetst worden door Milot Rashica. Heracles blijft dus in de top-vier staan, Vitesse rukt op naar plek zes.

voetbalzone

De terugkeer van Bosz bij zijn ex-club leverde in de eerste helft weinig momenten van spektakel op. Heracles had in op openingsfase het betere van het spel en odnerstreepte dat met een knal tegen de paal van Tannane, al deed de aanvaller dat wel van grote afstand. De inzet van de jeugdinternational kon nog net voldoende van richting worden veranderd door Eloy Room, die daarmee zijn doel schoon hield.

Als er gevaar werd gesticht, kwam het van Almelose zijde. Thomas Bruns schoot vlak na de poging van Tannane net naast en op slag van rust was het opnieuw Tannane zelf die dreigend was. Dit keer miste zijn inzet net de juiste richting: de bal vloog over. Vitesse kwam in de gehele eerste 45 minuten niet verder dan een mislukt schot van Dominic Solanke en een krachteloze kopbal van Kevin Diks.

voetbalzone

Na de pauze was het een stuk aantrekkelijker wat de toeschouwers in het Polman Stadion voorgeschoteld kregen. Heracles zocht opnieuw de aanval en kreeg na 65 minuten spelen loon naar werken. Kort nadat Iliass Bel Hassani op de vuisten van Rooy was gestuit, toonde Tannane zijn klasse. De bij tijd en wijlen ongrijpbare spits draaide naar zijn rechterbeen en schoot van een meter of 25 prachtig raak.

Gek genoeg begon Vitesse daarna beter te voetballen. De Arnhemmers hadden al meteen op gelijke hoogte moeten komen, ware het niet dat Valeri Qazaishvili oog in oog met Bram Castro de controle verloor en over schoot. Slordig balverlies op het middenveld bij Heracles leidde een kwartier voor tijd alsnog tot de 1-1. Qazaishvili lanceerde Rashica, die wél de rust bewaarde bij het afronden. Het zou het laatste echte moment van opwinding blijken.

Bezig met laden …