voetbalzone

Heracles sluit supermaand af met driepunter bij sc Heerenveen

Erik van Dam29 nov 2014, 19:22
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2014, 19:22
Advertentie

November is een prima maand gebleken voor Heracles Almelo. Aan het begin van de maand stonden de zwart-witten nog met drie punten onderaan in de Eredivisie, maar zaterdagavond boekten zij overwinning nummer drie in de laatste vier wedstrijden. Na Go Ahead Eagles (1-3) en ADO Den Haag (3-1) moest ook sc Heerenveen, dat veel bepalende spelers miste, eraan geloven. Wout Weghorst werd de man van de avond in het Abe Lenstra Stadion (0-1).

voetbalzone

In sc Heerenveen trof Heracles een uitermate moeizaam draaiende ploeg, die op 28 september voor het laatst won. Zaterdag moesten de Friezen zich ook nog eens redden zonder trainer Dwight Lodeweges, die met een schorsing op zak plaats had genomen op de tribune. Zijn assistent Johnny Janssen verving hem langs de kant. Janssen zag hoe het spel het eerste half uur op en neer golfde. Heracles had een paar goede counters, een schot van Jeroen Veldmate en een gevaarlijke omhaal van Bryan Linssen in huis.

De thuisclub stichtte gevaar via Marten de Roon en Sam Larsson, maar beide keren trad doelman Dennis Telgenkamp reddend op voor de bezoekers. Vroeg in de tweede helft greep Heracles de leiding in het noorden: spits Weghorst, die er al drie had gemaakt dit seizoen, tikte van dichtbij binnen nadat Linssen de bal teruglegde. Vanaf de kant zag Janssen het daarna nog een kwartier aan en vervolgens begon hij zaken te veranderen. Thomas Dalgaard loste Joost van Aken af en Doke Schmidt kwam er daarna in voor Morten Thorsby.

voetbalzone

Aanvaller Mark Uth mocht blijven staan, tegen zijn oude club, maar de topscorer van sc Heerenveen kreeg weinig kansen om iets mee te doen. De beste mogelijkheden bleven voor het bezoek uit Almelo. Linssen maakte het spannend, door een opgelegde kans op de 0-2 te verkwanselen en zo niet de genadeklap uit te delen. Denni Avdic vond later nog Nordfeldt op zijn weg en liet sc Heerenveen opnieuw met de schrik vrijkomen. Het werd, gelukkig voor Linssen en Avdic en de vanuit meegereisde fans, niet afgestraft door de Friezen.

Zelfs met vier aanvallers slaagden die er nog niet in te scoren. Scheidsrechter Jeroen Sanders verzuimde in de laatste minuten Oussama Tannane nog rood te geven voor een zware overtreding op de ingevallen Schmidt, maar de malaise die gaande is in het Abe Lenstra Stadion zal de komende dagen de boventoon voeren. Heerenveen voerde voor zaterdag het ‘rechterrijtje’ aan, maar als het tegenzit zal de club dit weekend zakken naar plaats dertien of veertien. Heracles gaat (in elk geval voor even) NAC voorbij en staat zestiende.

Bezig met laden …