voetbalzone

Heracles wint eindelijk thuisduel en duwt ADO verder in de problemen

Gijs Freriks31 aug 2013, 21:37
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2013, 21:37
Advertentie

De zorgen voor ADO Den Haag zijn weer wat toegenomen. De Hagenaars sprokkelden in de eerste vier duels slechts drie punten bij elkaar en gingen zaterdagavond onderuit bij Heracles Almelo (1-0). Maurice Steijn en consorten hebben nu al dertien wedstrijden op rij niet de nul weten te houden. Heracles gaf het knappe 1-1 gelijkspel tegen PSV een goed vervolg en staat nu op zeven punten. Lerin Duarte kreeg bij Heracles een publiekswissel; hij speelde mogelijk zijn laatste duel in het zwartwitte tenue.

/

Heracles boekte na vier wedstrijden weer eens een overwinning in het eigen Polman Stadion. Daar zag het in de beginfase overigens niet naar uit. Het team van Jan de Jonge stond onder druk en vooral Ninos Gouriye was gevaarlijk tegen zijn ex-werkgever. De eerste serieuze kans was voor Mike van Duinen, die vogelvrij kon inkoppen, maar naast besloot. Even later werd hij gestuit door Milano Koenders, die de 0-1 voorkwam. Beide partijen speelden niet best, maar de bezoekers hadden toch wel een licht overwicht. Heracles sloeg echter als eerste toe, want na een halfuur zorgde Jason Davidson voor het klassenverschil.

Duarte, die nog altijd wordt begeerd door Ajax, zag zijn schot worden gekeerd door Gino Coutinho en de doelman had ook een antwoord op de rebound van Mikhael Rosheuvel. De derde poging, van Davidson, was wel raak: 1-0. Vlak voor rust hadden de Tukkers de marge zelfs kunnen verdubbelen. De Hofstedelingen weigerden om uit te verdedigen en Ben Rienstra mikte over. Steijn bracht voor de tweede helft twee frisse aanvallers in de ploeg: Michiel Kramer en Malcolm Esajas vervingen Jerson Cabral en Gouriye. In het eerste kwartier gebeurde er behoudens een schotje van Koenders weinig.

De beste kans was voor Bryan Linssen, maar zijn krulbal ging net naast. Twintig minuten voor tijd had Rienstra de marge kunnen verdubbelen, maar hij schoot niet best in. Na die mogelijkheid moest ADO verder met tien man, want Dion Malone pakte zijn tweede gele kaart. ADO probeerde er met stormram Tom Beugelsdijk nog een offensiefje uit te persen, maar dat lukte niet. Heracles kreeg nog de beste kans, maar Thomas Bruns kon niet profiteren van een fout van Coutinho. De Hagenaars blijven op drie punten staan, terwijl Heracles voor de derde keer op rij ongeslagen bleef.

Bezig met laden …