voetbalzone

Herbert spaart sleutelspelers Nieuw-Zeeland uit angst voor blessures

Erik van Dam02 jun 2010, 12:30
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2010, 12:30
Advertentie

Bondscoach Ricki Herbert van Nieuw-Zeeland krijgt de laatste weken veel lovende kritieken, maar maakt zich ondertussen stevig zorgen om zijn selectie. In de smalle kern van de Kiwi's is elke blessure er één te veel. Tijdens de resterende oefenduels spaart Herbert dan ook zijn spelers.

/

Zaterdag oefenen de Nieuw-Zeelanders in Maribor tegen Slovenië. Met een basisteam dat, volgens Herbert, niet veel zal verschillen van de ploeg die onlangs verrassend met 1-0 van Servië won. "Maar het team dat aan die wedstrijd begint, zal misschien maar twintig of dertig minuten op het veld staan", zegt Herbert tegen persbureau NZPA. "Heel veel langer laat ik de jongens niet staan, denk ik."

Tussen de zorgen om mogelijke blessuregevallen door, geniet de keuzeheer van de progressie die hij zijn team dagelijks ziet maken. "Die jongens blijven groeien. Ik ben hartstikke blij met ze", doelt Herbert op de centrale verdedigers Tommy Smith en Winston Reid. "De kans is groot dat ik die jongens speeltijd gun in het oefenduel met Slovenië."

Na de vriendschappelijke partij tegen Slovenië oefent Nieuw-Zeeland nog één keer in aanloop naar het WK. De All Whites sparren in Zuid-Afrika met Chili, dat zich ook voorbereidt op het WK. Op 15 juni begint de mondiale eindronde voor de Nieuw-Zeelanders met een wedstrijd tegen Slowakije. Vervolgens komt het team van Herbert uit tegen Italië en Paraguay.

Bezig met laden …