voetbalzone

Herbert voegt daad bij woord en blijft langer bondscoach Nieuw-Zeeland

Daniel Cabot Kerkdijk13 sep 2010, 07:50
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2010, 07:50
Advertentie

Ricki Herbert heeft zijn contract verlengd als bondscoach van Nieuw-Zeeland. Dat maakte de nationale voetbalbond bekend. Herbert blijft aan tot de kwalificatiereeks in Oceanië voor het WK van 2014 in Brazilië is afgelopen. Daarna gaan beide partijen in gesprek over een eventuele langere samenwerking.

/

Nieuw-Zeeland maakte indruk op het afgelopen WK door als enige land ongeslagen te blijven. Vooral de remise tegen titelverdediger Italië was opzienbarend. Toch werd Nieuw-Zeeland na drie gelijke spelen uitgeschakeld in de groepsfase. Het was pas de tweede keer dat het land deelnam aan een mondiaal eindtoernooi.

"Het is nu tijd om een plan op lange termijn op te stellen", vertelde Herbert, die eerder al aankondigde bij te willen tekenen. "Er moet duidelijkheid komen over de toekomst en ik kijk dan verder dan de twee jaar van mijn huidige contract."

Herbert combineert zijn job als bondscoach met die van trainer van Wellington Phoenix, de enige professionele club in Nieuw-Zeeland. "We moeten nog bekijken of hij dat nog kan combineren tijdens de kwalificatiecampagne voor het WK in 2014", klinkt het bij de bond van Nieuw-Zeeland

Bezig met laden …